Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Turris Omnia jde do volného prodeje na Alza.cz a Discomp od qwertz - Hádat se o pár stokorun by vám šlo....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 11. 2016 10:34

    qwertz (neregistrovaný)

    Hádat se o pár stokorun by vám šlo. Stejně jako dokazovat výpočtem, že váš oponent je blbec, protože vašich 67% není jeho 60%. To na hodnocení tom fakt něco změní. :-)

    Pomineme-li cenu, pak výhoda APU je především v tom, že nejste závislý na CZNIC (geeka, co si všechno sestaví ze zdrojového kódu včetně opravy chyb neuvažujte). Výhoda APU je v tom, že je univerzální. Na to, aby z toho nastartoval jen systém je eMMC skoro zbytečné, na storage má mizivou kapacitu. Když potřebujete IOPS, můžete s APU použí SATA SSD nebo mSATA SSD. Co když ale chcete swappable staorage pro případ havárie? Vyměníte SD kartu se systémem a za minutu hotovo. U Omnie máte smůlu. Většina výhod APU se dá jednoznačně změřit a je jedno jestli to je 2x více nebo 4x více RAM. Stejně jako výhoda x86 lze jednoznačně definovat, protože x86 znamená řádově větší podporu OS.

    Výhoda ARM je asi tak v čem? Že to 90% "distribucí" (linux/bsd/...) nepodporuje? že má každé zařízení nestandardizovaný boot? To je fakt výhoda.