Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ubuntu 15.10 nepřinese žádné velké novinky od Tom - Hmm není to úplně otázka na mě ale......

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 10. 2015 21:23

    Tom (neregistrovaný)

    Hmm není to úplně otázka na mě ale... mě by to vyhovovalo, vím jak přidat repo, vím jak obnovit info o repozitářích, vím jak nainstalovat balík.

    BFU, a opět se budu opakovat, na který Ubuntu míří, udělá tohle:
    1. najde správce tapet, tam uvidí jednu. Nechápe sice, proč je ve "správci tapet" jenom jedna tapeta, ale 50% lidí nějakým zázrakem ho napadne, že další tapety jdou doinstalovat přes centrum software (!)
    2. najde Centrum Software
    3. pokusí se je najít přes klikací kategorie, např. zobrazení -> nenajde, protože tapety nejsou "program"
    4. odhadem 25% lidí z celkového počtu napíše "tapety" do vyhledávání -> buď A) nic nenajde, protože tapety budou v nějakém extra repozitáři, který je třeba zakliknout ve správci repozitářů, nebo pokud se mu něco podaří najít, což není jisté, neb hledá "jen" balík a ne program, tak ho - světe div se - nainstaluje.

    Takže cesta z toho výše uvedeného je podle mě zajistit, ať se "Additional wallpapers" připomenou, jako to má integrováno KDE4, ale k tomu prostě nedojde, protože Ubuntu chce, ale neumí pracovat s lidmi.

    Druhá možnost, podle mě zcela přirozená, je zahrnout je už do instalace, 1GB limit je prostě blbost, v dnešní době >8GB flashek, navíc u tak titěrné položky, jako jsou slušně zkomprimované tapety. Ten 1GB je masochistický krok, neříkám to přehánět, ale boha, žijeme v 21 století.