Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ubuntu 17.10 bude ve výchozím stavu používat Wayland od tnr - Vazne si myslis, ze majorita uzivatelu bude chtit...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 8. 2017 11:59

    tnr (neregistrovaný)

    Vazne si myslis, ze majorita uzivatelu bude chtit zustat u spatneho (a nebezpecneho) reseni jen proto, aby mohla pouzivat tvoji appku ci podobnou ?:) Jiste, par se jich urcite najde, ale majorita uzivatelu nic takoveho resit nebude a kdyz se jim nainstaluje funkcni desktop v distribuci s Waylandem, tak u nej zustanou, protoze funguje.

    U wayland desktopu jsou jine problemy - napr. u GNOME 3 neni podpora multi GPU outputu (xorg ji sice ma pomoci (reverse) prime, ale moc to nefunguje, ale aspon neco), podpora ze strany KDE je mizerna (ale to je obecne vetsi problem - KDE jde trochu do haje, nestiha vyvoj, konec koncu jedine velke distro, ktere ho pouziva defaultne, je OpenSUSE). Tam asi Xorg jeste nejakou chvilku vydrzi, ale celkem se da ocekavat, ze se ta technologicka zaostalovat bude zvysovat (nove veci v gfx stacku se primarne uz implementuji pro Wayland, ne pro Xorg)