Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ubuntu 21.10 bude mít deb balíčky komprimované zstd od volani.webnode.cz - Silverblue měl zabudovaný GNOME 3. Teď jsem zkoušel nainstalovat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 7. 2021 11:44

    volani.webnode.cz

    Silverblue měl zabudovaný GNOME 3.
    Teď jsem zkoušel nainstalovat opensuse a nevypadá to špatně. Ale třeba onlyoffice nemá balíčky pro suse jen foledora deb atd..
    Pro crntos a Fedoru balciky jsem neměl odvahu tak jsme to tam dal přes Snap..
    Zypper se mi zdá rychlejší než dnf. A používám LXDE a GUI draganfora je nic moc. Yast není špatný.
    Nevím jelsti suse si nebere trošku víc ram než Debian distra nebo Fedora. Sw se zdá také aktuální. V suse mi nefunguje počasí v LXDE. Neumí to najít prahu ani ČR to samé ve Fedoře funguje. Také se mi v sude nepovedlo nainstalovat nVidia ovladače na starší grafiku a nevím jelsti ten svobodný ovladač funguje. Dělalo to někde artefakty (abiword). Mám teda i divný monitor..
    Automatické aktualizace jdou nakkikat v suse. Ve Fedoře se musí instalovat balíček případně editovat nastavení v konfiguraku. Tohke má trošku líp řešený Mint.
    Nevím jak s kompresi u BTRFS v instalátoru jsme si nevšiml možnosti zapnout. Jak suse tak Fedora používá BTRFS. Myslím že se snapshoty umí líp c rámci GUI a spuštění pracovat suse. Fedora asi spíš řeší ten silverblue :-)