Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ubuntu Christian Edition 3.1 od Johnnik - Na tom křesťanství musí něco být, když tak...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2007 1:00

    Johnnik (neregistrovaný)
    Na tom křesťanství musí něco být, když tak prudce vadí i "svobodomyslné" linuxové komunitě. Anebo že by probouzelo špatné svědomí?

    Nejvíc mne fascinuje, jak křesťanství rozumí ti, co asi ani bibli nepřečetli. Slovníkem linuxáků pro všechny, co kritizují křesťanství - jste LAMky, BFU a doporučuji RTFM ;))

    Pak přijďte a můžeme se bavit.

    Anebo vám nevadí se o křesťanství vyjadřovat stejně jako windowsáci o linuxácích - bez znalosti věci urážet? Překrucovat fakta?

    Ano, v historii napáchala církev škody - ale bylo to vždy selhání jedince, nikoliv učení. PRÁVĚ PROTO, že se ti jedinci přestali řídit biblí, došlo k napáchání takových škod.

    Srovnání s komunismem je naprosto směšné. Komunismus PROGRAMOVĚ dovoluje zabíjet - vy mladí jste se nemuseli učinit marxismus leninismus, já ještě jo. Tak vím něco o zabíjení třídního nepřítele jako součásti učení komunistů, vy už ne. Vy jenom věříte povrchním novinářským bludům a nemáte zájem si věci prostudovat do hloubky.

    Navíc církev se za historii opakovaně omluvila a vyjádřila lítost. Na rozdíl od komoušů, kteří stále navazují na své minulé sjezdy (ostatně to krásně ukazuje na pokrytectví české společnosti - umí si někdo představit, že bych si tu založil národněsocialistickou stranu Čech a Moravy a navázal na nějaký 80. výroční sjezd NSDAP z roku 1937? Okamžitě by mne zavřeli, jak to, že komunistům se to toleruje?).

    Ještě k tomu komunismu - komunisti zabili více lidí, než kolik jich padlo za druhé světové války. Byl to Hitler, kdo se učil od Stalina a nikoliv naopak. Hitler své GESTAPo založil podle vzoru NKVD, koncentráky podle vzoru gulagů.

    A ještě k tomu křesťanství - správný křesťan odděluje hřích a hříšníka. Nemám rád krádeže, ale toho, kdo ukradne, nebudu zatracovat. Pro ty, co máte vlastní děti - postoj křesťana k druhým by měl být jako postoj rodiče k vlastnímu dítěti, které neposlechne. Ten čin samotný zaslouží potrestání, ale nikdo kvůli němu nebude nenávidět své vlastní dítě.

    Ona "přikázání" jsou doporučení proto, aby si lidi zbytečně neubližovali. To je podobné, jako přecházení cesty na červenou. Taky můžu chodit na červenou a nic se mi nestane. Ale když mne přejede auto, pak je hloupé si stěžovat, že mne přejelo. Pokud bible říká, že je dobré nekrást, nelhat, nezávidět, nesouložit mimo manželství atd. atd., má to dobrý důvod. To že třeba nejsou vidět následky porušení těchto "přikázání" hned, ještě neznamená, že to není špatně.

    No, ale ona ČR ne nadarmo je nejateističtějším státem v Evropě. S tím pak souvisí neuvěřitelná tolerance čechů k sexu a nahotě a silný příklon k okultismu (horoskopy, léčitelé, otevřené čarodějnictví hereček, bylinkářství, vykládání karet, joga, hypnozy, přírodní síly, proutkařství, různé stavy vědomí alfa atd. atd.). Vůbec to je paradox - češi prudce odmítají křesťanství, ale k duchovnu je to stejně táhne. Co tam asi tak najdou?

    Takže - když si někdo chce udělat vlastní edici UBUNTU - proč vám to vadí? Kdo chce, si ji stáhne, kdo ne, nestáhne. Takže WYP?

    BTW Samozřejmě, že vím, že existuje cosi jako satanistická distro. Je mi jich líto. Na druhou stranu -oni, i když to navenek nepřiznají, ví, že křesťani mají pravdu, oni narozdíl od ostatních se do duchovního světa skutečně dostali a ví, že Ježíš Kristus skutečně existuje a je živý, i když se proti němu snaží bojovat. Narozdíl od ostatních rejpalů, kteří neví, o čem je řeč. Slovy bible - jsi-li moudrý, ke svému prospěchu jsi moudrý, jsi-li posměvač, sám na to doplatíš