Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ubuntu váhá s Waylandem. Prý ještě není dostatečně stabilní od Jiří Eischmann - Vím, že si s tím lidi u nás...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2017 22:13

    Jiří Eischmann

    Vím, že si s tím lidi u nás hráli a mělo by to fungovat, ale je fakt, že jsou to jen vývojové verze, takže máte pravdu, že ve stabilním to pořád nefunguje. Asi až v F27.

    Ta zlepšená podpora HiDPI už by měla být v 3.26 (minimálně značná část toho). Ono to funguje docela pěkně už nyní, pokud máte dostatečné rozlišení (např. to 3200x1800 na 13" monitoru), problém je s monitory, které jsou tak někde mezi standardním DPI a HiDPI, typicky 27" 4K monitory. Tam zůstává škálování na 1 a všechno je moc malé, nebo si to člověk manuálně přepne na 2 a všechno je moc velké. Teď to bude tak, že GTK zaškáluje na nejbližší vyšší celé číslo a Mutter to zase zmenší tak, aby to bylo mělo ten správný rozměr. Tím by se mělo dosáhnout jemnějšího škálování. Jsem zvědavý, jak to bude fungovat. Není to jednoduchý problém na vyřešení. Popravdě se mi nelíbí, ani jak to mají vyřešené Windows 10.