Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ukradeny a prodány zdrojové kódy her Cyberpunk 2077, Witcher 3 a Gwent od nil nil - @Filip Jirsák A Vy zkuste pochopit, že se bavíme...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 2. 2021 13:55

    nil nil (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    A Vy zkuste pochopit, že se bavíme o tom, jestli to co se stalo byla skutečně krádež

    LOL, Vendo, "krádež" SW není skutečná krádež, kdy něco někde zmizí. To jen copyright lobby ukradla to slovo a zneužila kvůli tlačení své propagandy. U SW se jedná vždy o _zkopírování_, takže originál zůstává na místě a majiteli nechybí.

    a pokud chcete definovat, jestli to byla skutečně krádež, musíte sáhnout po nějaké definici. A co v naší republice nakonec rozhoduje o tom, jestli něco byla opravdu/skutečně krádež? Já bych řekl, že soud na základě právní normy. A pokud budou chyceni, kam poputují a jaká definice jim padne na hlavu? Právní. A proto má velký význam vědět, co na to říká právo a minimálně to brát jako nějakou základní rovinu pro posuzování toho, jak by se o tom mělo referovat v běžné řeči.
    Jiné debatě se nebráním, ale nemá moc smyslu se bavit o tom, jestli je to skutečně krádež v nějaké obecnější rovině jako např. bežná hovorová mluva, protože definice se bude lišit vnímání od člověka k člověku a tím se budou lišit i limity definic takového skutku počítané na desítky, ne-li stovky a nakonec, nakonec (ve velmi extrémním případě) by to stejně zase rozhodoval soud - normovaná instituce na vynášení rozhodnutí podle sepsaných norem. Tak proč se do takové normy zrovna nepodívat?

    17. 2. 2021, 13:57 editováno autorem komentáře