Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Umírá distribuce CentOS? od Heron - Příliš bulvání titulek, nemyslíš? Jsou tři nové RHEL produkty:...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2011 10:09

    Heron

    Příliš bulvání titulek, nemyslíš?

    Jsou tři nové RHEL produkty: 4.9, 5.6, 6.0.

    Scientific Linux má dosud hotový jen 6.0.

    CentOS má dosud hotový jen 4.9.

    Navíc SL 6.0 není přesně binárně kompatibilní s RHEL, na fóru (CentOS) někdo přišel s odhalením, že některé balíčky v RHEL a SL mají jiné závislosti (knihovny, vůči kterým jsou zkompilované). Což nemusí být nutně chybou, CentOS má jiný cíl (plnou binární kompatibilitu s RHEL) než ScientificLinux (platforma pro vytváření dalších distribucí dle požadavků laboratoří).

    Na základě čeho bych si měl myslet, že CentOS umírá a SL je na tom lépe, když oba týmy zatím vydali stejný počet produktů? Tedy jeden.

    Také bych rád viděl trochu rychlejší vydání nové verze, ale na druhou stranu souhlasím s tím, co padlo na fóru centosu. Chcete mít rychlé (rychlejší) vydání s chybami / nekompatibilitami nebo pozdějí hotové vydání? Já sám za sebe jsem pro to druhé. Ano, trvá to skoro už půl roku, ale předchozí verze (4 a 5) mají stále podporu. Tak co řešit? CentOS 6 bude mít podporu 7 let. Nějaký ten měsíc čekání mě fakt nezabije.