Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Únik dat 92 milionů uživatelů serveru myheritage.com od Karel - Jaké body? Myslíte PayPal nebo Visa? Nebo banky?...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 6. 2018 11:50

    Karel (neregistrovaný)

    Jaké body? Myslíte PayPal nebo Visa? Nebo banky? Setkal jste se někdy s tím, že by EU nebo třebas naše republika šla za těmihle společnostmi a chtěla po nich, ať blokují platby jdoucí na zahraniční účet nějaké konkrétní zahraniční firmy? Nehledě na to, že česká banka při platbě kartou kolikrát ani neví, na jaký účet ty peníze jdou. Tam to kolikrát neví ani karetní asociace a ví to až koncový platební systém (PaymentWall, Safecharge apod.)

    Navíc to nemá oporu v legislativě. Moje banka nikomu nepošle moje peníze jen na základě toho, že by se jí rozklepala kolena před Jihoafrickou republikou, která by se rozhodla, že jsem něco porušil a mám zaplatit pokutu. Česká banka sáhne na peníze českého klienta jedině na základě rozhodnutí českého soudu. A úplně stejně se budou chovat ty vaše body. Visa prostě nemůže bez amerického soudního rozhodnutí převádět peníze americké firmy někam do Evropy na pokutu. A nikdo ji do toho nutit nebude, nebude žádné pálení prstů.