Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Update modulu pro CDC ACM modemy od David Kubíček - Odebrani URB_NO_FSBR je take soucast moji upravy, ale...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2005 15:29

    David Kubíček (neregistrovaný)
    Odebrani URB_NO_FSBR je take soucast moji upravy, ale prutok to prakticky neovlivnuje. Zkousel jsem to jako prvni vec, kdyz jsem cetl o USB - na tema FSBR je (nejen ohledne UHCI) totiz hodne diskusi na mailinglistech.

    Kdyz jsem videl, ze to neni obecne praci jadra na USB sbernici (jestli se tomu tak spravne rika:), bral jsem to jako dukaz, ze chyba je proste ve spatne koncepci driveru samotneho - proto jsem na to sel pres nekolik URBs a bufferu v linkovanych seznamech (linux/list.h) a taskletem \\\"paralelne\\\" (to jen na SMP, predpokladam) zpracovavat. To uz pomohlo a data tekla jako diva. Driver proste nestihal jednim URB obsluhovat prichozi data. Ostatne vetsina USB ovladacu (zejmena pro modemy) pracuje s vice URB.

    Docela ve me hrklo, kdyz tu nekdo napsal, ze patch uz existuje - ze slo o zbytecnou praci. Ted kdyz jsem ho videl, jsem si zas oddechl, pze vim ze jsem tohle uz zkousel. ;)