Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Úspěšná kampaň na Monarco HAT - průmyslové rozšiření k Raspberry Pi od Sten - XPčka můžou běžet realtime proces, který poběží dál,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 7. 2016 13:05

    Sten (neregistrovaný)

    XPčka můžou běžet realtime proces, který poběží dál, i kdyby zbytek systému hodil modrou smrt. Akorát nebude mít přístup k disku, ale to by si měl stejně ošéfovat, operace na magnetických discích nejsou ani soft realtime.

    Co se týče USB, už dneska se tím celkem běžně řídí třeba CNCčka, 3D tiskárny nebo různé řezačky, stačí přímo na ten přístroj hodit malé AVRko (s programem v C, v assembleru už snad dneska nikdo nepíše ani pro tyhle miniatury), které zajistí realtime odezvu, takže ten řídící systém může posílat příkazy v dávkách, čímž se řeší malá odezva USB, a po vytuhnutí toho systému, co tam posílá příkazy, se to automaticky zastaví, takže ani toho pracovníka vedle to nezabije.

    CF karty (s IDE redukcí) se na takové věci celkem běžně používaly, ne? Jediný problém mohl nastat v době, kdy většina mikrodesek přešla na pouze SATA, ale SSD byly stále příliš drahé.