Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Úvaha: o záplatování androidů by se měl starat Google od Lael Ophir - No podle mě, a nakonec i podle Industrial...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2013 16:10

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    No podle mě, a nakonec i podle Industrial Designers Society of America, řady dalších designerů i zákazníků, jsou ty dlaždice elegantní i praktické. Pravda je, že to nejsou lidé co mají na desktopu plameny při zavírání oken a rozvlnění obrazovky při kliku myší :)

    Na letišti máte zpravidla v zorném poli velikou spoustu cedulí, a většinou používají monochromatické symboly. Stejná barva pro toaletu i celní odbavení, symboly jsou zřetelné, vyžadují minimální soustředění k jejich dešifrování, neutápí se v detailech, nemíchají se s pozadím. Koncepčně je to dost podobné písmu, a stejně snadno se to "čte".
    http://thumbs.dreamstime.com/z/airport-signs-barcelona-3343880.jpg

    Ano, ty příklady Androidu jsou dost špatné. Míchá se pozadí a popředí, ikony jsou plné detailů, obtížně k rozeznání, člověk netuší co ta která ikona vlastně představuje (extrémem jsou ikony Google a Play Store v prvním linku). Proti tomu je i interface iPhonu lepší (nakonec mluvíme o obšlehu iPhonu).
    S iPhonem mají ty příklady ale společné nectnosti. Doteková plocha ikony je obdélník ohraničený ikonou a popisem, přitom to tak na obrazovce nevypadá. A hlavně je ta obrazovka plná "mrtvých" statických ikon, kdežto ve Windows Phone dlaždice mohou nést nějakou dynamickou informaci. Místo mrtvé ikony kalendáře můžete mít dlaždici, která ukazuje nejbližší událost(i). Místo mrtvé ikony AccuWeather můžete mít dlaždici, která ukazuje počasí. A samozřejmě si můžete na Start screen připnout prakticky cokoliv.

    Osobně chápu, proč se zákazníkům WP tolik líbí. Samozřejmě je obtížné prosadit nový produkt na silně konkurenčním trhu, zvlášť když Google nabízí Android zdarma. Ale kvalita WP je vidět, takže v tomhle MS držím palce.