Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Úvahy o Borrow Checkeru pro C++ od D.A.Tiger - [klokan] "Je spousta chyb, které se projevují sporadicky, jsou...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2021 22:11

    D.A.Tiger

    [klokan]

    "Je spousta chyb, které se projevují sporadicky, jsou špatně reprodukovatelné, těžko se diagnostikují, ale statická analýza je dokáže odhalit a zařve už při kompilaci tak, že nic prasácky napsaného se přes ni nedostane."

    Pritom nejednodusi resenim muze v dane situaci byt, proste na to jit jinak. Jako kdyz nekdo misto toho aby rodelil komplexni problem na nekolik mensich, pruhlednych, dobre testovatelnych jednotek, napise heper-molochoidni tridu, ktera navic jeste hraje poker, vari kafe a ve volnem case pere zaclony (coz byl presne ten hlavni problem vyse zminovaneho prikladu), tak holt to podle toho taky dopadne.

    Takze vsechno o cem tu pises je super, ale ze spatneho programatora to zazrakem dobreho neudela, a stejne tak to neudela ze spatneho navrhu, dobry program.

    P.S. Jestli by Rust dokazal odhalit chybu - kterou jsem popisoval - uz pri kompilaci, musel by mit v sobe implementovanou vesteckou kouli.

    27. 9. 2021, 22:15 editováno autorem komentáře