Hlavní navigace

Názor ke zprávičce V Asii a Africe se prodávají telefony s předinstalovaným malware od Jarda_P - Myslím že jste to špatně pochopil vy. Rdiff-backup...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 12. 2014 14:34

    Jarda_P

    Myslím že jste to špatně pochopil vy. Rdiff-backup používá rsync.

    No tak si ty linky prectete jeste jednou. V anglickem ctu:

    "The target directory ends up a copy of the source directory, but extra reverse diffs are stored in a special subdirectory of that target directory, so you can still recover files lost some time ago."

    V odkazovanem clanku pana Krcmare se pak jasne pise:

    "V případě, že jsme si právě smazali některé soubory a záloha mezi tím neproběhla, stačí jednoduše ze záložního zdroje zkopírovat příslušná data tak, jak jste zvyklí. Program přeci vytváří i plnohodnotný mirroring dat.

    Pokud chceme obnovit starší zálohu, je situace o trochu složitější a už budeme muset využít služby utility rdiff-backup."

    Nevim, jak ro chapete vy, ja to chapu tak, ze posledni zaloha je okamzite k dispozici bez nejakeho cachrovani, starsi zalohy se musi dopocitat pomoci tech reverznichh diffu.

    BTW, pokud vim, tak rdiff-backup nepouziva rsync, ale librsync nebo jak se to jmenuje, pritom ale uz nepouziva sitovy protokol rsyncu.

    S napetim cekam na dalsi argumenty proc to vlastne nejde a nefunguje a proc je zalohovani nekolikagigabaj­toveho PST za vsech okolnosti vyhodnejsi, nez zaloha maildiru pomoci rsyncu nebo rdiff-backupu a v cem je ntbackup lepsi.