Hlavní navigace

Názor ke zprávičce V Asii a Africe se prodávají telefony s předinstalovaným malware od Lael Ophir - Ad mně žádná hra žádnou placenou SMS nepošle......

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 12. 2014 14:03

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad mně žádná hra žádnou placenou SMS nepošle... na mobilu jí to nedovolím; nepotřebuji, aby za mě mou bezpečnost řešil někdo jiný - za rok 2013 se prodala více než miliarda smartphonů. Naprostá většina uživatelů je používá stejně jako hloupé telefony, jen od nich chce, aby uměly víc. A nemůžete očekávat, že se z nich stanou IT admini vlastních telefonů - stejně jako to nikdo nečeká od řidičů nebo uživatelů hloupých telefonů. Já bych sice mohl mít telefon ve stylu tamagoči, ale upřímně nechci zbytečně ztrácet čas. Smartphone je spotřební elektronika která má "prostě fungovat", stejně jako hloupý telefon, a ne aby se uživatel musel permanentně bát, že si při instalaci zatáhne malware, který ho připraví o úspory. Co je horší: většina uživatelů se ani nebojí, a jen jsou pak překvapení, když už je pozdě.

    Ad Výhoda Androidu je v tom, že systém na MÉM zařízení, které jsem si koupil za SVÉ peníze, je přesně takový, jak chci JÁ a ne výrobce - na iPhonu nebo WP také máte SW který jste si vybral. Naopak u Androidu je to trochu jinak, což dokládá i zprávička pod kterou diskutujeme.