Hlavní navigace

Názor ke zprávičce V Británii se od ledna budou smět prohánět auta bez řidiče od Karel - On je tam jeden důležitý problém, nebo riziko,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2014 13:31

    Karel (neregistrovaný)

    On je tam jeden důležitý problém, nebo riziko, nebo vlastnost, prostě je tam taková jedna věc - pokud automat špatně vyhodnotí situaci a způsobí nehodu, tak je bohužel poměrně velká pravděpodobnost, že automat špatně vyhodnotí situaci a způsobí nehodu. Nevzpomenu si teď jak se to správně jmenuje, ale zjednodušeně to popisuje situaci, že auto buď nehavaruje žádné, nebo všechna. Příklad byl uváděn na podemleté dálnici, kde se propadne vozovka - buď před tím všechny automaty zastaví, nebo se všechny to té propasti vrhnou.

    Efekt pak bude podobný jako u letadel. Auta řízená automatem budou bezpečnější a statisticky dojde k poklesu mrtvých. Nebude 8 smrtelných nehod denně. Většinu roku nebude žádná. Ale pak přijde den, kdy na jednom místě během pár minut těch lidí umře stovka.

    Jinak nejrizikovější bude období, kdy se na silnici budou potkávat automaty a lidé. Pokud se automaty osvědčí, tak pravděpodobně bude velký tlak zbavit se lidí.