Hlavní navigace

Názor ke zprávičce V linuxovém desktopu nejsou peníze od Lael Ophir - Moment. Chcete říci, že třeba Google platí neziskovým...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 10. 2008 15:15

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Moment. Chcete říci, že třeba Google platí neziskovým nadacím, aby získal SW pro svůj business? A ten příspěvek si odečte z daní? A nevidíte to jako možný daňový únik?

    Totéž u RedHatu. Navíc RH je maličká firma. Bez podpory výrobců profi unixů (ať už ve formě zdrojáků, work force, nebo přímého financování) by Linux nebylo za co vyvíjet.

    Tržby z podpory a z licencí lze nastatovat změnou cenové politiky. Licence lze zjevně zlevnit. Problém je v tom, že na podpoře nevyberete dost peněz, abyste zaplatil vývoj.

    Canonical žije z peněz majitele, tržby z podpory nestačí. Placené služby obávám se také nezaberou (skoro nikde nezabraly). Co pak?

    Shodneme se, že výrok Marka Shuttlewortha je reklamou na služby společnosti Canonical. Jinak pochopit jsem schopen spoustu věcí, ale to ještě neznamená, že s nimi musím souhlasit. Jde totiž o dvě různé kategorie. Nemusím snad sahat pro příklad, protože to zase dokážete pochopit vy ;)

    Želvy mohou být super, psi také, ale já mám Pleo. Má vypínač, a přes dovolenou může zůstat sám doma.
    http://www.stastnevdovy.cz/videa/ostatni-temata/zelva-eaglemouth.html
    wwww.mojepleo.cz