Hlavní navigace

Názor ke zprávičce V linuxovém desktopu nejsou peníze od Lael Ophir - Netykáme si. Zmršená diakritika byla pouze na boot screen,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 11. 2008 18:30

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Netykáme si.

    Zmršená diakritika byla pouze na boot screen, a naposledy ve Windows 2000. Nicméně je zmršená jen pokud vaše grafická karta nemá české fonty. V případě zmršené lokalizace toho konkrétního distra Linuxu jde zjevně o chybu, nedodělek, a nedostatek testování.

    Instalační CD neumí odstranit oddíly, které jsou nečitelné. S partitions Linuxu svého času nikdo nepočítal. Než smazat něco neznámého, tak raději nemazat nic. Z hlediska setupu jde o velmi dobrý přístup.

    Driver pro řadič je třeba, pokud driver řadiče není součástí operačního systému. U řadičů běžných v době vydání dané verze Windows to není problém (později se vydávají instalačky Windows se SP, a tedy podporou dalšího HW). Není to žádná chyba designu či provedení. Žádný systém nemůže mít drivery pro HW, který není známý v okamžiku vydání systému. Windows ovšem umožňují bez problému natáhnout drivery od výrobce, případně drivery z Windows Update.

    Žádný OS neumí zaručit, že výrobce HW napíše driver správně. Když si navrhnu vlastní desku, a k ní vydám nefunkční drivery, jak to asi má vyřešit výrobce OS?

    2 a více monitorů lze používat, řada lidí je používá.

    Pokud se vám Windows už po instalaci hroutí, problém bude zřejmě v HW či driverech.

    Special folders (Program Files, Documents and Settings apod) nemají pevné místo. Místo je různé v různých lokalizacích, lze jej měnit, může být na jiné jednotce. Kdo místo natvrdo píše do skriptu, dělá to špatně. Naštěstí takový SW není součástí Windows (naopak součástí dister Linuxu je velká hromada nekvalitního či rovnou nefunkčního SW).

    Vyjmenoval jste celkem 0 chyb Windows, kdežto já jsem vyjmenoval řadu problémů, které byly způsobeny opomenutími a chybami v distribucích.