Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Valve jede: Linux podporuje už i Half-Life 2 od Lael Ophir - Hm, jenže pro zákazníka to není o počtu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2013 17:14

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Hm, jenže pro zákazníka to není o počtu her, alo o zajímavých hrách. Neptá se jestli najde ve storu pár retro kousků typu Half-Life 2 a stovku indie games, ale spíš jestli tam najde poslední Gears of War, Borderlands, GTA, Max Payne a další áčkové tituly. A samozřejmě ocení ovládání typu MS Kinect, PlayStation Move nebo Wii Remote, bude se ptát kolik toho bude muset dobastlit na svém poči pokud nepoužívá zrovna Ubuntu 12.04 LTS, jak moc mu ty hry budou padat (Valve v tuto chvíli u Steamu a těch pár her na Source* eviduje 850 bugů), jakou dostane podporu atd.

    Pro autory her to opět není o počtu her ve storu, ale o počtu prodaných her. Toho času má Linux na Steamu asi 0.8%, a pro tohle množství uživatelů se možná vyplatí uvést nějaký "Tetris+" napsaný za pár večerů v SDL, ale pro áčkovou hru je to prostě málo. Zvlášť když ten čas můžete strávit psaním portu na konzole, kde je daleko víc uživatelů a míra pirátství je minimální.

    Apple asi MacOS pro konzole nedá, ale u GNUstepu by tenhle problém nebyl. Na Windows se konzole samozřejmě postavit dá, a XBOX je velmi úspěšný. Jak jsem říkal, u Linuxu není problém technicky tu konzoli postavit, ale sehnat pro ní zajímavý obsah a dostatek zákazníků. A tam to pro Valve nevidím dobře.