Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Valve představilo SteamOS, herní Linux od WiseGuy - Ale oni mají přesně v plánu dávat ho...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2013 2:03

    WiseGuy (neregistrovaný)

    Ale oni mají přesně v plánu dávat ho do televizí. SteamOS bude v televizích, zároveň bude jako konzole a navíc i jako operační systém zdarma.

    Výkon řešit nemusí, protože se obsah (hra) může streamovat z jakéhokoli počítače, kde běží klient Steamu. Toto elegatně řeší problém s upgradem hardware v televizi, budete si moci zahrát tak náročnou hru, jakou rozjedete na kompu, nemusíte čekat 8 let na další konzoli. Televize to moc neprodraží, protože se budou starat jen o zobrazení streamu. Požadovaný hardware tam už stejně většina televizí má zabudován.
    A navíc jim nic nebrání rozšířit tuto funkci i na tablety, mobily, pračky, mikrovlnky, lednice...
    A pro výrobce televizí to také bude výhodné, já bych tedy určitě sáhnul po TV se Steamem, kde budu mít potencionálně k dispozici tisíce kvalitních her, přičemž ty co mám koupené ihned rozjedu, aniž bych utratil jedinou korunu navíc.

    Podle mě se snaží Valve udělat se SteamOS to, co se podařilo Googlu s Androidem.
    Bude poskytovat obsah a hardware nechá jiným, navíc dává nadšencům možnost, aby si udělali vlastní "SteamBox".

    A k tomu ještě steam zavádí půjčování her mezi kamarády a sdílení v rodině, navíc lze hrát offline, bez netu. Hra kterou si koupím spustím na všech platformách, kde je Steam a kde je hra dostupná - bez dalších nákladů. A jak někdo poznamenal, je to jeden z největších distributorů her...

    Myslím, že Xbox a PS budou mít velký problém, jelikož jejich nové konzole jdou přesně opačnou cestou, cestou buzerace zákazníka. Někde jsem četl že bez připojení si nezahrajete, a vůbec ten slavný incident Sony s blokováním konzolí atd...

    Více zde:
    http://store.steampowered.com/livingroom/

    Jinak tady http://www.youtube.com/watch?v=rCGMiT0CQAI Gabe Newell z Valve hovoří, proč si myslí, že linux je budoucí herní platforma. A upřímně musím říci, že jeho argumenty mě utvrzují v tom, že Valve sakra dobře ví co dělá.