Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Valve představilo SteamOS, herní Linux od D.A.Tiger - "Tržní podíl OOo je, přes nulovou cenu, velmi...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2013 3:22

    D.A.Tiger

    "Tržní podíl OOo je, přes nulovou cenu, velmi malý. To je prostý fakt."
    Vite odkud? To jste si zase vycual z palce u nohy? Mate nejaky 100% verohodny zpusob jak overit, zda a kolik uzivatelu vlastne pouziva LibreOffice?

    A kdyz uz jsme u toho, pred chvili jste tvrdil, ze nikdo a najednou velmi malo. Jenze "Nikdo" != "velmi malo". Takze... zase lez?

    "Linux má slabé vývojové nástroje. Nicméně vývojáři psali aplikace i době, kdy nebylo pro Linux k dispozici jediné IDE. Bylo to jistě velmi nepohodlné."
    Zajimave. Jenze takove trochu o hovne, porad to jaksi nevysvetluje nelogicnost vasich tvrzeni - otazku co tedy na Linuxu laka hlavne programatory (o nichz vy sam tvrdite, ze jsou nejvice zastoupeni jako uzivatele linuxu], kdyz jsou na nem vyvojove nastroje tak slabe jak tvrdite. A jak znamo, vyvojove nastroje jsou pro programatora totez jako lopata a krumpac pro kopace.

    "Dokumentace je Linuxu na špičkové úrovni ve srovnání s tou od MS? To si asi děláte srandu. Koukněte se na MSDN. Prakticky všechno má intro s vysvětlením konceptů, popis používání, podrobný popis interface, hromady příkladů, a v řadě případů i nějaké tutoriály. Když jsem se chtěl dozvědět, jak na Linuxu pomocí API změnit IP adresu, bylo to velmi náročné hledání. Snad jediné slušně dokumentované API na Linuxu je Qt."
    Pripada mi, ze si delate dobry den asi vy ze me. Ono neco hledat na serverech MSDN je opravdu zazitek. Osobne si pamatuji jaka zabava byla jen najit nejake informace o strukture RECT.

    Jinak je docela smutne, pokud za dokumentaci k systemu povazujete jen refercni manual k API, popripade tutorialy pro vyvjare (na opensource v podstate zbytecne). To je hodne malo a predpokladam, ze vetsina neprogramujicich uzivatelu by vas s takovou dokumentaci poslal nekam hluboko, kde slunce nesviti ;)