Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Valve představilo SteamOS, herní Linux od D.A.Tiger - Já bych spíš, řekl, že Vám jde spíš...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 10. 2013 22:55

    D.A.Tiger

    Já bych spíš, řekl, že Vám jde spíš o to, podsouvat nám Vaše dojmy, než o nějakou nadsázku. Ve skutečnosti neexistuje žádný o věrohodný 100% způsob sledování používání open sourcových projektů, takže nikdo z nás nemá ani šajna, jak velké procento uživatelů využívá Libre Office, Gimp, nebo třeba Blender.

    S těmi Vašemi nedotknutelnými statistikami jděte někam, protože jejich věrohodnost, je asi stejná, jako věrohodonost předpovědi počasí na příští měsíc

    Co se týče vývojářů a Linuxu, je to taková hodně vyhýbavá odpověď. Jak jsme už jednou probíraly výše, Opensourcové nástroje vycházejí prvoplánově z potřeb jejich tvůrců. To platí i pro nástroje, které si tvoří pro svou práci. To samo o sobě vylučuje Vaše tvrzení o slabých vývojových nástrojích, protože jsou tvořeny těmi, kdo je používají. To, že Vy s nimi neumíte zacházet, ještě neznamená, že jsou nějak méněcenné :)

    Tak jako tak pořád lepší, než moloch plný zbytečných konin od MS - Visual Studio ;)

    Mluvily jsme o tutoriálech a příkladech. A takto klidně hotové projekty mohou sloužit ;) Vysvětlení konceptů a popis API máte v dokumentaci - Vám chyběli tutoriály.

    Ach zapomněl jsem, máte pravdu - děkuji za připomenutí. tedy:
    man man - příručka prohlížeče manuálových stránek
    odtud
    man -k <keyword> - vypíše seznam stránek s hledaným pojmem
    apropos <keyword> - v podstatě to stejné co man -k

    Jinak existuji i projekty centralizujíci a indexující dostupnou dokumentaci. Např. dwww pro Debian GNU Linux, KDE Help Center by mělo umět taktéž pracovat s manuálovými stránkami. Jestli Gnome Help, to opravdu netuším.

    Opravdu obdivuji Vaše hluboké (ne)znalosti Linuxu, pane Ophire. Na tak zarytého odpůrce Linuxu, bych předpokládal, že jej znáte alespoň z uživatelského hlediska lépe. Ono asi nestačí nainstalovat, a po deseti minutách usoudit, že se mi to nelíbí a pak všem tvrdit jak je to o ničem... ;) Ale to je pravě ta do***vená logika uživatelů widlí.