Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vědci představili několik způsobů, jak hacknout kardiostimulátor od jaro123 - Ani nezodpovednost problemy nevyresi. Muze se tomu tak...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2016 10:47

    jaro123 (neregistrovaný)

    Ani nezodpovednost problemy nevyresi. Muze se tomu tak zdat, pokud jste v pozici toho kdo nedbalost zpusobil (viz Arnold Rimmer). Bohuzel SW architektura dnes bezne elektroniky je asi uz prilis slozita (tv, telefon, auta, poulicni kamery). Nedbalost v kombinaci se slozitosti systemu nesnizuje riziko, ale naopak (viz matematika a statisticke modely). Slozitost se ale stale zvysuje (IoT), takze muzu dovolit vestit a konstatovat "a bude hur".
    Poznamka: Je ironii, ze lide jako vy stale existuji. Lidstvo ma k dispozici nastoje na analyzu podobnych problemu (statistika) jiz staleti, ale stale je vytrvale ignoruje (95% populace urcite). Jste zivym dukazem, ze v roce 2016 muze existovat "odbornik" (z tech zbylich 5% lidstva), ktery tuto pomerne jednoduche matematicke nastroje je vytrvale ignoruje. Lidstvo ma ocividne problemy pochopit pokroky vedy stare i stovky let. Jak to chce zvladat? Mozna nabozenstvim?, ale asi nejdriv valkou. Mozna ze to prave vy pane Milane vite.