Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Většina antivirů nenajde nový virus ani po měsíci od Virus - Takže antivirus používáte, akorát nepoužíváte realtime scanování spouštěných...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2012 17:06

    Virus (neregistrovaný)

    Takže antivirus používáte, akorát nepoužíváte realtime scanování spouštěných a otevíraných souborů.
    Software Restriction Policy je fajn věc, pro některé typy použití počítače a velmi otravná věc, pro jiná použití. A chrání před některými viry, ale rozhodně ne před všemi. Žít jako součást jiného programu v jeho adresářích a v jeho modifikovaných DLL souborech a šířit se s tím programem při instalaci - to je velmi stará strategie virů. A v současnosti je celkem populární.
    Takže pokud ten váš Clamwin neodhalí nakažené instalační soubory, tak vám SRP vůbec nepomůže a o viru se nedozvíte v okamžiku, kdy bude zařazen do databáze vašeho antiviru - ale až poté, co bude v Clamwin databázi a vy pustíte test systémového/pro­gramového disku. Což možná ani neděláte, takže v tom případě se to nemusíte dozvědět nikdy.

    Suma sumárum - rozhodně jste viry ohrožen mnohem více, než jakýkoliv uživatel linuxu (včetně tzv. BFU). Neřekl bych, že je to nějaký úspěch, který stojí za prezentaci linuxovému uživateli, na kterého reagujete.