Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Visa podlehla DDoS útoku kvůli WikiLeaks od Ondřej Surý - Ano, všechno tohle je naprosto postavené na hlavu,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2010 18:30

    Ondřej Surý

    Ano, všechno tohle je naprosto postavené na hlavu, viz např. přepis Fox News na blistech, ten to docela pěkně shrnuje. V tom s vámi souhlasím. A jasně, že by to nemělo normálně smýšlejícího člověka nechat v klidu.

    Jenže jedna věc je protestovat a tlačit na zodpovědné osoby a druhá je převracet sanitky (viz zasedání MMF někde v USA pár let zpátky). DDoS na třetí subjekty je v mých očích blíže tomu převracení sanitek.

    Například taková petice apelující na řádný průběh procesu, která by se pak poslala například švédskému velvyslanci v ČR, nebo třeba svolání *poklidné* demonstrace přes švédským (nebo i americkým) velvyslanectvím [jako příklad může posloužit http://goo.gl/xnhji], by byla v mých očích důstojná forma protestu, která by nepoškodila ani WikiLeaks ani zúčastněné subjekty, ale zároveň by jí pravděpodobně média věnovala prostor. (Na rovinu říkám, že mi to zas tak žíly netrhá, abych něco takového organizoval, ale dobře napsanou petici bych klidně podepsal.)

    O.