Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Visa podlehla DDoS útoku kvůli WikiLeaks od Franta Kučera - Tomu zveřejnění tajných dokumentů na nějakém webu (třeba...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2010 22:15

    Franta Kučera

    Tomu zveřejnění tajných dokumentů na nějakém webu (třeba Wikileaks) ale muselo předcházet selhání na straně úřadů. Jestli došlo k ohrožení národní bezpečnosti, tak za to v první řadě nese odpovědnost vláda! Buď mají špatnou infrastrukturu, organizační struktury, neschopné lidi…, ale každopádně je to jejich chyba. Proč tedy ty tajné dokumenty vůbec shromažďují a vytvářejí, když s nimi neumí zacházet a udržet je v tajnosti? To by jim voliči měli spočítat. Vláda ohrožuje národní bezpečnost, když není schopná uhlídat vlastní data a vlastní lidi.

    A když půjdeme ještě o krok zpátky, tak ty tajné dokumenty často popisují různá svinstva, která se vůbec stát neměla. Takže: staly se nepěkné věci → ty se dostaly do dokumentů → dokumenty unikly mimo úřad → někdo je pověsil na web. Kde se stala chyba? No přece v té úplně první fázi – ne až v té poslední kdy ta špína vyšla na světlo!