Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Visual Studio: zdrojové kódy a vývoj pro Linux od LO - Proč bych seděl u ssh? Přes Remote Desktop...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 11. 2007 21:58

    LO (neregistrovaný)
    Proč bych seděl u ssh? Přes Remote Desktop můžu v pohodě pracovat v GUI, už na 33.6kbps modemu či GPRS/EDGE. Samozřejmě kdybych použil X11, tak zešedivím či zešílím (vyzkoušeno, jsem šedivější). VI poskytne výhodu, když budu potřebovat editovat 1MB soubor přes 1200bps linku pomocí terminálového přístupu. To je jistě impresivní, ale nějak se mi takové podmínky nevyskytují, a nevidím důvod vi používat za jakýchkoliv jiných okolností. Navíc nepracuji primárně na unixech, takže parsování a editace textů je pomálu. Konfiguraci upravím regeditem (připojím se s ním ke vzdálenému stroji, nebo si pustím regedit v terminálové session), a pokud narazím na 1kB konfigurák, s klidem ho budu editovat po síti, nebo si ho stáhnu.

    Ano, vi vzniklo před desítkami let, kdy jeho ovládání mohlo být považováno za praktické. Dnes je tomu poněkud jinak. Srovnávat vi s IDE, když IDE mají věci typu IntelliSense, dialog editoru, intergovaného debuggeru atd., je dost mimo. Navíc v době, kdy se používají tak ukecané jazyky, že se bez IntelliSense (či jeho obdoby) píše nepohodlně.

    Samozřejmě pokud se vám líbí vi, nechci vám ho brát. Říkám jen svůj názor na interface, který nemá vizuální feedback, nenabízí možnost výběru z možností, a ve kterém pokud neznám správný příkaz, tak se k funkci prostě nedostanu.

    Ano, CTRL+SHIFT+LEFT běhá ve velkém procentu GUI prostředí. Proč mi to říkáte? Myslíte, že to nevím, nebo je to nějak objevné?