Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vivaldi vyzývá Microsoft, aby neomezoval ostatní prohlížeče od Lael Ophir - Nevím jak to mají implementované na Slovensku, ale...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2017 18:33

    Lael Ophir

    Nevím jak to mají implementované na Slovensku, ale pokud je požadavkem například podepisování dokumentů čipovou kartu, tak potřebujete (nebo jste svého času potřeboval) ActiveX. Těch technických a legislativních důvodů může být víc.

    Ad Pronajímat si cizí počítač na zadávání citlivých finančních údajů je fakt o držku - to je věc mezi podnikatelem a tím kdo mu počítač poskytne. Přece není problém si vymínit, že počítač bude před a po předání podnikateli přeformátován a reinstalován. Chytrý pronajímatel na něj nainstaluje Windows, po každé zápůjčce je jen přeplácne z image a nechá je aktualizovat.

    Ad propisky a jízdenky používá většina podnikatelů k daleko širší paletě činností, než je podání daňového přiznání, počítač s MSIE by pokutovaný podnikatel velmi pravděpodobně použil vždy jen jednou za rok - počítač s Windows by také mohl použít k daleko širší paletě činností. BTW já když potřebuji propisku, tak si jí často musím půjčit nebo koupit :)

    Ad Nerozporuji zde skutečnost, že nějak si dotyčný podnikatel poradit mohl - ok, pak mi ale uniká podstata argumentu toho podnikatele.