Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vivaldi vyzývá Microsoft, aby neomezoval ostatní prohlížeče od Lael Ophir - Tu konkrétní technologii korejská vláda vyvinula z toho...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2017 4:59

    Lael Ophir

    Tu konkrétní technologii korejská vláda vyvinula z toho důvodu, že browsery tehdy podporovaly jen 40-bitové šifrování (40-bit RC2 a RC4), které se i tehdy dalo lousknout na jediném osobním počítači za pár dní. Lepší šifrování (128-bit RC4 a 3DES) bylo k dispozici pouze pro USA, exportní verze musely být podle požadavků vojáků ořezané.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Export_of_cryptography_from_the_United_States#PC_era

    V Koreji už tehdy byli v e-commerce léta napřed, a chtěli bezpečné internetové transakce. Vyrobili si vlastní 128-bitovou šifru SEED, a protože ji bylo potřeba nějak dostat do browseru, implementovali ActiveX prvek.
    https://en.wikipedia.org/wiki/SEED

    Chtěl bych se vás zeptat: jak podle vás tehdy měli postupovat lépe? Používat slabé šifrování? Najmout tisíce odborníků aby deset let psali browser? Přesvědčit US aby povolily export (tehdy) silné kryptografie, s tím že je to potřeba proto aby si Korejci mohli kupovat sushi online?

    Pokud jsem si všiml já, tak korejské ministerstvo vědy, ICT a plánování budoucnosti (wow) slibovalo snížení závislosti na ActiveX do roku 2017. Bohužel to není jednoduché, protože cílem je podporovat browsery které neumí ActiveX ani NPAPI, různá mobilní zařízení, a nepochybuji že jsou tam nějaké legislativní požadavky.
    http://english.yonhapnews.co.kr/news/2015/04/01/0200000000AEN20150401002700320.html