Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vivaldi vyzývá Microsoft, aby neomezoval ostatní prohlížeče od Jarda_P - V Koreji už tehdy byli v e-commerce léta...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2017 12:15

    Jarda_P

    V Koreji už tehdy byli v e-commerce léta napřed, a chtěli bezpečné internetové transakce. Vyrobili si vlastní 128-bitovou šifru SEED, a protože ji bylo potřeba nějak dostat do browseru, implementovali ActiveX prvek.

    Coz se jim nyni msti. Predpokladam, ze i tehdy byla moznost to udelat jinak. Tou dobou jiz nekolik let existovala Java. Necky jiz umely pluginy. Pozdeji IE take umel pluginy, takze mohl byt vyvinut plugin i pro IE. I kdyby na zacatku nasadili reseni s ActiveX, mohli postupne rozsirit sifrovani na dalsi browsery formou s nimi kompatibilni. A hlavne meli reagovat na vyvoj situace a zrusit ten jejich dementni zakon, jakmile bylo k dispozici lepsi sifrovani, nez s 40 bitovou sifrou. Jiz dlouho neexistuji duvody k tomu, aby bylo pouzivano sifrovani v ActiveX a pokud soudruzi trvaji na tom, ze na e-commerce smi byt pouzita jen sifra SEED, muzou to dnes resit multiplatformeji. Krome toho FF kdysi kvuli Korei melo implementovane sifrovani SEED, ale korejsti soudruzi na to nijak nezareagovali, tak to z FF zase vyhodili.

    Volba jedne technologie, ktera byla k dispozici pouze na jedne platforme a v jednom browseru, byla nejhorsi mozna. Zejmena kdyz ActiveX nema nejlepsi bezpecnostni povest.