Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vivaldi vyzývá Microsoft, aby neomezoval ostatní prohlížeče od Lael Ophir - Plugin pro MSIE je právě ActiveX. Netscape byl...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2017 13:18

    Lael Ophir

    Plugin pro MSIE je právě ActiveX. Netscape byl pro organizace placený, a v Koreji se používal minimálně. Java byla v začátcích obrovské utrpení. Například tlačítko jste na dialog umístil tak že jste dialog rozdělil do gridu, a řekl jste že prvek bude na B2:C3 (samozřejmě ne v téhle notaci, ta je jen pro ilustraci). Plus vyžadovala manuální stažení a instalaci, plus to byl v době tvorby projektu velmi nový projekt.

    Mimochodem ActiveX prvky se dodnes dají používat v MSIE, který je i ve Windows 10 a používá v nich rendrovací jádro EdgeHTML. Javu nové browsery nepodporují, a je tak děravá, že i kdyby ji browser podporoval, tak by její integraci do browseru zapnul jen šílenec. Podpora Netscape NPAPI se také z browserů také postupně odstraňuje.

    Ad A hlavne meli reagovat na vyvoj situace a zrusit ten jejich dementni zakon, jakmile bylo k dispozici lepsi sifrovani, nez s 40 bitovou sifrou. Jiz dlouho neexistuji duvody k tomu, aby bylo pouzivano sifrovani v ActiveX a pokud soudruzi trvaji na tom, ze na e-commerce smi byt pouzita jen sifra SEED, muzou to dnes resit multiplatformeji - Korejci na SEED postavili něco jako zaručený digitální podpis. Když podepíšete objednávku nebo daňové přiznání, tak jste nutně musel použít správný certifikát a musel jste vložit heslo. To že browser X zavede podporu šifry Y problém vůbec neřeší. Pohnout se dopředu znamená změnit zákon a vyvinout odpovídající technologii. Pokud jsem si všiml, tak zákon do jisté míry změnili, a vytvořili orgán který certifikuje tahle řešení pro digitální podpis. Ale schválením (cca někdy k roku 2012-2014) nic neprošlo.

    Ad rome toho FF kdysi kvuli Korei melo implementovane sifrovani SEED, ale korejsti soudruzi na to nijak nezareagovali, tak to z FF zase vyhodili - jak jsem psal výše, samotná podpora šifry v browseru nic neřeší.