Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Výlet do historie intelektuálního vlastnictví od Karel - Výborný nápad! To by šlo použít i na sociální...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2010 15:25

    Karel (neregistrovaný)

    Výborný nápad! To by šlo použít i na sociální reformu.

    5. Majitel novostavby rodinného domu nebo bytu ji má právo užívat jen 5 let. Po této době musí ve svém domě zdarma ubytovat každého, kdo doloží, že je sociálně slabý. Pokud už takových lidí ubytovává nejméně 5, má právo další zájemce odmítnout, ale musí jim vyplatit finanční kompenzaci 2000 Kč.

    6. Majitel staršího rodinného domu nebo bytu má pak právo užívat jej jen 2 roky. …

    Hrozně se mi líbí, jak má mít stát možnost vyvlastnit mi cokoliv. Proč se vůbec ještě dnes někdo zabývá něčím jako jsou SW licence, když můžeme udělat zákon, že veškerý SW se po dvou letech automaticky (ze zákona) přelicencuje pod BSD? Howgh.

    Pane, jste zloděj. Navíc tak zbabělý zloděj, že než abyste si to prostě ukradl, tak se snažíte upravit zákon tak, aby se vaše nemorální chování stalo normou. Pokud něco chci a nejsem ochotný plnit podmínky toho, kdo to má, tak mám prostě smůlu. Musím přidat peníze, akceptovat prazvláštní podmínky nebo prostě přijmout fakt, že dotyčný mi to vůbec prodat nehodlá.

    Přijímám diskusi o věcech jako je vyvlastnění ve veřejném zájmu, ale váš zájem používat MS Windows bez placení ani váš zájem poslouchat Lunetik bez placení já veřejným zájmem neshledávám.