Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Výpadek v datacentru Master Internet vyřadil spoustu služeb včetně Root.cz od Heron - My máme infrastrukturu v Terraformu a Ansiblu, nový...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2022 16:45

    Heron

    My máme infrastrukturu v Terraformu a Ansiblu, nový stroj nekonfigurujeme přes `apt install` a když něco přestane fungovat, tak o tom víme.

    Ten článek vůbec nevylučuje použití Ansible. Ansible používám denně a denně udělám tak 20 virtuálek (pravda, aktuálně pracuju jako prog. takže VMka mám pro svůj devel a už nejsem admin - jen soukromých serverů).

    Sbíráme doslova všechno, protože potřebujeme vědět, co se na stroji dělo, než se objevil problém.

    O tom se můžeme pobavit třeba po emailech, zajímalo by mne, co to je to všechno a proč to potřebuješ. Za, když to zjednoduším, 12 let x stovky vm (tj kumulativně tisíce let běhu provozovaných vm) těch událostí bylo na prstech ruky a jednak nikdy nebyl problém přijít na to, co se stalo a taky to bylo dost často vlastně jedno. Protože jak píšu v jiném článku, zdravé služby prostě nepadají. (pg, apache apod. mě nikdy nezklamal). Takže u nás nebylo zase toho tolik ke zkoumání.

    Ty to bereš jako něco, co se nesmí stát a posíláš data někam do tramtárie, protože tam mají rovnější podlahy, i když záruky dávají obě lokace na chlup stejné.

    To je asi nepochopení, ale to teď nevyřešíme, když tam mi prosím napiš email. Na produkci jsme měli vždy několik DC a realtime replikace. Opravdu nespoléhám na to, že nějaké DC nikdy nespadne. Ale i přes to mi přijde vhodnější si vybrat spolehlivější DC s profesionálnějším přístupem.