Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vypršel kořenový certifikát DST Root CA používaný autoritou Let's Encrypt od anonym - Web mi beží na aktualizovanom Ubuntu 16.04 LTS...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 10. 2021 16:01

    bez přezdívky

    Web mi beží na aktualizovanom Ubuntu 16.04 LTS s OpenSSL 1.0.2g (deaktivoval som DST_Root_CA_X3.crt podľa nápovedy), pričom dnes (1.10.2021) som opakovane vystavil certifikát LetsEncript pomocou klienta využívajúceho ACME v2.

    Napriek tomu, že na Windows 10 mi vo všetkých prehliadačoch všetko funguje, sťažujú sa mi návštevníci/zá­kazníci, ktorí na web pristupujú z Windows 7 (Chrome/Opera/IE). Sám som si Windows 7 nainštaloval aby som to overil.

    Chcem sa opýtať či existuje nejaký návod, aby sa na moje stránky takýto návštevníci dostali (bez aktualizácie na Windows 10 či Ubuntu na 18.04). či už na strane môjho servera (Ubuntu 16.04) alebo na strane návštevníka/klienta (Windows 7)?

    Keďže to zatiaľ nevyriešili ani servery seznam.cz, heureka.cz, či root.cz, atď. predpokladám, že riešenie k dispozícií zatiaľ nie je.

    Na kombinácií Windows 7 a Firefox všetko funguje, asi z dôvodu, že Firefox využíva vlastnú aktualizovanú DB koreňových certifikátov a nie tú vo Windows 7.