Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vyrobil si pistoli na 3D tiskárně a nyní jde do vězení od thr - Dlužno ale dodat, že popisovaný případ by v...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2014 13:25

    thr

    Dlužno ale dodat, že popisovaný případ by v USA také patrně moc legální nebyl... V USA sice mají přímo v ústavě právo na zbraně, nicméně jisté regulace možné jsou (a dějí se) a například zbraně nezjistitelné na detektoru tam legální také nejsou. Zrovna tak ani v USA nejsou pro civilní nákupy zdaleka všude legální zbraně plně automatické atd.
    Takž zase nedělejte z Imury nějakou oběť přísných zákonů - byl by hodně na hraně a spíš za hranou i při legislativě USA a pokud to dělal s vědomím podstatně přísnějších zákonů v JP a ještě to vše natáčel a publikoval, tak se upřímně řečeno nemá co divit.

    Mimochodem řečeno, je zvykem nadávat na vše domácí, ale zrovna náš zákon o zbraních se mi docela zamlouvá - na jednu stranu je poměrně přísný a udržuje slušnou registraci atd., ale na druhé straně bezúhonný občan se k zbrani dostane celkem jednoznačně definovanou cestou bez velkých obstrukcí. Pokud vím, v SK je to podobné, jen se tam navíc prolobovaly problematické psychotesty.