Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vyšel elementary OS 6 Odin s tmavým vzhledem prostředí od Ladis - Vyzkoušel jsem a jsem hodně zklamán: 1. Webový prohlížeč...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2021 23:10

    Ladis

    Vyzkoušel jsem a jsem hodně zklamán:
    1. Webový prohlížeč se spouští dlouho, protože se nespouští přímo, ale v kontejneru (Flatpack). Chápu, že nejsou schopni jako malý tým jinak zajistit aktualizace, ale já jako end user to vnímám takto.
    2. Webový prohlížeč neumí přihlášení přes login a heslo do domény Windows (NTLM). Takže se nepřihlásím do firemního intranetu.
    3. Nový přepracovaný mail klient neumí nic jiného, než IMAP + PLAIN heslo. Takže se na firemní účet nepřipojím (našemu serveru nestačí PLAIN heslo). Předpokládám, že ani na osobní (Gmail používá OAuth2).
    4. Nejde nastavit uspání na nikdy, maximum je 2 hodiny. Tím je to pro můj desktop k ničemu (používám ho i jako server, např. když si pustím film na TV přes DLNA).

    Pokud použiju standardní linuxové aplikace (Chrome, Firefox, Thunderbird, ...), tak z Elementary OS udělám jen běžnou distribuci. Akorát s jiným (poměrně zastaralým) tématem a pár předinstalovanými rozšířeními ve GNOME 3.