Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vyšla Fedora 34 s GNOME 40, PipeWire zvukem a kompresí Btrfs od volani.webnode.cz - Mě vyhovuje nejvíc TDE. Ale používám LXDE a...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 4. 2021 16:46

    volani.webnode.cz

    Mě vyhovuje nejvíc TDE. Ale používám LXDE a jsem rád že Fedora má spin. Není odladěné. Ale zkoušel jsme Fedoru silberblue ale bylo to odladěné ještě méně (GNOME, spousta bugu).
    Raději bych ještě něco méně náročného přeloženého do češtiny. Nebo aby TDE nemělo zastaralý a nepřehledný sw. Když by se pracovalo dál na TDE a mělo víc vývojářů tak je to jasná volba. Ale uznávám že jsem desktopový konzerva s malým LCD a starým ovládáním.
    Ještě není špatný antix. Tedy Icewm ale chtělo by to víc odladit a lepší výchozí programy pro běžné použití..
    LXQT mi přišlo náročné, málo hybatek a málo se.
    V LXDE chybí třeba správce napájení, ten používám z Xfce.
    Jakože na rychlejší kompy ještě považuji použitelný mate a asi nejlepší Mint. V deb je víc balíčků než pro Fedoru. Ale na Fedoře se mi líbí že v update jsou balíčky poměrně aktuální a není to rolovací distro. A pak že mají LXDE spin. Což moc distribuci s aktuálními balíčky nemá. Nějaká konfigurace a nastavování je nutné a rozhodně víc práce než v Mint mate. Škoda že není silberblue LXDE spin. Ale balíčky se mi nerozesrali i při automatických aktualizacích na pozadí a s přidanými repozitáři.
    A flatpaky a snapy je možné přidávat také, opačně přidávat balíčky do silberblue není řešit že flatpaky nemůžou třeba k souborovému systému je větší oser.

    28. 4. 2021, 16:47 editováno autorem komentáře