Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vyšla nová verze ReactOS od Lael Ophir - Projekt ReactOS podle Wikipedia začal v roce 1996...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2009 15:34

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Projekt ReactOS podle Wikipedia začal v roce 1996 jako FreeWin95, v roce 1998 projekt přeorientovali na NT a přejmenovali na ReactOS. SVN log nehraje roli. Je fakt, že vývoj dlouhou dobu stál, ale opět to není relevantní.

    Jak jsem psal, těm pár lidem se těžko povede přepsat funkcionalitu jakékoliv verze Windows. Po 13 letech nemají hotovou reimplementaci Windows 95, ani Windows NT 3.51. A to přesto, že údajně používali uniklé zdrojáky Windows NT.

    Wine trvalo 15 let se dostat do verze 1.0. Po těch 15 letech ale přesto implementuje jen 65% funkcí Win32 API. U toho zbytku se volání ignoruje, a spoléhá na to, že výsledek volání aplikace až tolik moc nepotřebovala. Na 15 let to za dobrý výsledek opravdu nepovažuji. Stejně jako u ReactOS to vidím jako ukázku příšerně neefektivního vývoje, který navíc postrádá generování ZISKU.

    Linuxu je tu přes 17 let, a za tu dobu si získal necelé 1% uživatelů desktopu. Tady té motivaci rozumím asi nejvíce. Méně rozumím firmám IBM, HP a Sun, a jejich podpoře Linuxu. Čím je Linux lepší, tím menší obrat ty firmy budou mít. Proto Linux více podpoří, aby si způsobily co největší škodu. Fakt divné.