Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vyšla Opera 43 s okamžitým načítáním stránek od Vindis - Tady snad všichni nepochopili, jak to vůbec funguje....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2017 20:54

    Vindis

    Tady snad všichni nepochopili, jak to vůbec funguje. No jo, když je zprávička tak stručná a vycházíte pouze z něj.

    Funkcionalita vychází z toho, co už mají všechny prohlížeče. Automatické dokončování URL adres, které jste již v minulosti navštívili. Když zadáte goo, tak všechny prohlížeče v adresní liště odhadnou a dokončí url jako google.com. Takže po zadání goo nemusíte pokračovat klávesou g, ale už rovnou potvrdíte enter.

    No a celá pointa "Instant Page Loading" je, že to funguje naprosto stejně, jen s tím rozdílem, že nečeká na klávesu enter, ale potenciální stránku, kterou s největší pravděpodobnosti chcete načíst, rovnou přednačte. Tudíž po zadání goo nejen, že nabídne google.com, ale tu stránku rovnou načte. Takže po stisku enter se stránka přednačtena rovnou zobrazí. Místo toho, aby se po enteru začalo načítat a čekat na načtení.

    A jak už jsem psal, platí to jen na stránky, které jste již v minulosti navštívili - máte v historii. Žádné nežádané URL se nenačítají. Prostě to samé jako u automatickém dokončování URL, které mají i ostatní.
    Smyslem funkcionality je pouze usnadnit načítaní JIŽ existujících a opakovaně navštívených stránek.

    Je jasný, že tím utrpí FUP, ale také nemusí. Ideálem je, že co chcete skutečně chcete. Což má pro mobilní připojení i výhodu - opticky ušetří pár sekund než se stránka načte, protože ten zbylý čas se promítl do toho přednačítání. Nevýhoda je pouze tehdy, kdy to co se nabízí nechcete.