Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vyšlo MiniXubuntu 8.04 od Ondřej Surý - Jen pro úplnost - nereagoval jsem na vás,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 4. 2008 9:40

    Ondřej Surý
    Jen pro úplnost - nereagoval jsem na vás, ale na zprávičku o nošení bot.

    Tímto svým komentářem už znevažujete autora - jemu jeho práce jistě trapná nepřipadá a pokud jen netrpí iluzí toho, že jeho práce může být užitečná i ostatním, tak proč by ji nemohl oznámit formou zprávičky. Opotřebovaly se vám snad více oči tím, že jste jimi musel přečíst titulek(, který vás nezajímá)?

    Vznik velkého počtu derivátů může znamenat dvě věci: jednak to, že standardní instalace nevyhovuje, a jednak to, že je snadné deriváty od Ubuntu tvořit. U každého derivátu budou tyto dvě proměnné nabývat odlišných hodnot (a bude ovlivněn i dalšími proměnnými, které do toho vstupují), zjednoduše pravda je asi někde mezi.

    Druhá věc je to, že pokud by taková zprávička měla malou čtenost, nebo by vyvolávala ve větším množství negativní reakce, tak by bylo v zájmu redakce zasáhnout a zprávičky o derivátech Ubuntu nevydávat. To, že se tak neděje, může být také indikátorem toho, že o tento druh zpráviček je zájem. Nebo indikátorem všeho možného jiného konče tím, že je redakce (bez urážky, čistě akademicky myšleno) neschopná. Navíc se zprávičky dají hodnotit (jako ve škole) a možnost vyjádřit to, že zprávičky tohoto druhu zde nechcete můžete jejím oznámkováním.

    Mimochodem mě osobně jsou konkrétní deriváty Ubuntu jedno a někdy mám pocit, že je zpráviček o nich moc. Nicméně si nemyslím, že kvůli toho je potřeba znevažovat autora a hlasitě dávat najevo, že "mě to tedy nezajímá". A těší mě, že komunita okolo Linuxu je živá. Na vybití agrese se dají použít i jiné způsoby než po sobě plivat v diskuzích.