Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jeden z vývojářů ext4 začal používat vlastní souborový systém od JardaP - Nekdy clovek se swapem hybat musi. Kdyz treba...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2008 2:04

    JardaP (neregistrovaný)
    Nekdy clovek se swapem hybat musi. Kdyz treba vymotuju didk, na kterem byl swap, nekam ho dat musim. Na NT 4.0 defrag pred zalozenim swapu moc nepomohla, protoze Windows si ho pak nacpaly na disk tak, ze byl rozhazeny do nekolika set/tisic fragmentu. Vyplnila se snad kazda sebemensi mezirka od pocatku disku. Zmenilo-li se na tom neco po NT 4.0, nevim.

    Dekuji, ale radsi zustanu u maleho boot disky s FATem. Tohle totiz tezko selze, zejmena kdyz se tam skoro nikdy nezapisuje. Staci mi pak DOS disketa s VC. Recovery konzoli jsem jeste ani nevidel. Jednou nesla nainstalovat, protoze se jednalo o CD pred W XP SP 1 a rvalo to, ze nelze nainstalovat, protoze system (s SP2) je novejsi a stand alone instalaci pro SP2 Microsoft nikde neposkytuje. Podruhe to rvalo, ze na disku neni misto. Microsoft totiz defaultne predpoklada, ze kazdy ma na disku jeden oddil a tak se ani nenamaha v knizecce, co je u CD, specifikovat nejaka doporuceni o velikosti boot oddilu.

    BTW, recovery console na NT 4.0 nebyla a zalozenim boot partition jako NTFS si clovek tak akorat zadelal na problemy. Vymontovavat disk a cpat ho do jineho stroje jen proto, abych zeditoval boot.ini me opravdu nebavi. A na co jsem si zvykl, to pouzivam i na pozdejsich Windows. Ma to sve vyhody.