Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vývojáři embedded zařízení se odvracejí od Linuxu od Lael Ophir - Nebyl jsem to já, kdo čistě technickou diskuzi...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2008 21:59

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Nebyl jsem to já, kdo čistě technickou diskuzi začal stavět do osobní roviny. Zkuste si naší konverzaci přečíst, a zjistíte, že to tak je.

    Stvoření světa v C, případně pohádka o derivaci a linuxová sekaná mi připadají nevtipné. Kdyby mi tyto věci přišly vtipné, asi bych si říkal, že dané téma moc žeru, případně že bych měl přestat aplikovat drogy.

    Ještě jednou k CE4. Core dumpy měly, což jsem vám psal už zde: http://www.root.cz/zpravicky/vyvojari-embedded-zarizeni-se-odvraceji-od-linuxu/230313/

    Problém není v tom, k čemu mají CE DB konektivitu, ale v tom, že jste tvrdil, že jí nemají. Osobně mi přijde nesmyslné mít na zařízení CE, a jako DB používat cokoliv jiného, než MSSQL server či Oracle, ale budiž. Když přistoupím na to, že taková potřeba může existovat, tak buď budete shánět správný driver (třeba pro MySQL viz http://www.devart.com/mysqlnet/), nebo si na serveru prostě napíšete web service, a data budete tahat ve formě XML. Osobně bych před podporou MySQL dal přednost kvalitní konektivitě na MS SQL Server, kvalitnímu IDE s integrovaným debuggerem, a hromadě předpřipravených komponent, které stačí naklikat v Platform Builderu.

    Nikdy jsem nepočítal, kolik procent knihoven je pod GPL, a kolik pod LGPL. Ale pokud jsem si všiml, tak například Qt, coby zřejmě nejlepší framework pro Linux, je pod GPL, a ne pod LGPL. Možnost napsat komerční aplikaci pro Qt vás vyjde na tisíce dolarů na *každého* vašeho vývojáře (ceny Trolltech před časem stáhl ze svého webu, a konkrétní cenu za Qt Embedded tedy neznám). Upozorňuji, že taková sranda je o dost dražší, než vývojová licence Windows Embedded. Tolik k tomu, jak bylmůj příspěvek"naprosto stupidni, irelevantni a provokativni". Sypete si teď popel na hlavu, s tím, že jste stupidní, provokujete, vedete svatou válku, flame war, a znásilňujete důchodkyně v parku? ;)
    http://trolltech.com/products/appdev/pricing
    http://trolltech.com/products/appdev/licensing
    http://brainstorm.ubuntu.com/idea/9833/

    Anonymům nenedávám. Ale pokud se někdo chová jako sprosté hovado, držím se zásady "na hrubý pytel hrubá záplata" - bez ohledu na přezvídku či její absenci.

    Nějak nevidím důvod se vám představovat, a nežádám to ani od vás.