Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vývojáři v Silicon Valley místo klasické stravy často zvolí proteinový prášek od Makovec - Já myslím že není. Při tom ozařování apod....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2015 0:26

    Makovec

    Já myslím že není. Při tom ozařování apod. máte pořád lok´lně pozměněné variace původní genetické informace které pak selektujete extrémním selekčním tlakem v rámci biologického mechanismu - tj. uplatňuje se přítomná zpětná vazba. Při GMO tam můžete vnést něco radikálně jiného, do brambory gen z chobotnice - tj. něco komplexně fungujícího, ne jen lokální narušení stabilního stavu - to fakt chemickým poškozením neuděláte. A protože to jak to celé nakonec v tom organismu funguje je pořád hodně černá skříňka (není to jako vyměnit součástku) která v mnoha směrech stabilizuje ale v jiných je velmi labilní, tak fakt nevíme co to časem může způsobit. 1000x nic, ale stačí jednou hodně špatně.

    Mně na tom ani tak nevadí že se to zkouší, ale spíš takové to nonchalantní odmávnutí že je to skoro to samý jako opylování štětečkem tak co jako - což fakt není.