Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Vyzkoušejte si podporu nových certifikátů od Let’s Encrypt na test.vpsfree.cz od Filip Jirsák - To, že nepůjde v prohlížeči použít HTTP, vyřeší...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2020 19:09

    Filip Jirsák

    To, že nepůjde v prohlížeči použít HTTP, vyřeší prohlížeč velmi snadno. Jaké mínusy má HTTPS? To, že skončí platnost jednoho certifikátu certifikační autority není mínus. To je věc, se kterou se počítá, stalo se to už mockrát. Teď je jediný rozdíl v tom, že jde o autoritu, která má větší podíl na trhu, než bylo dříve běžné.

    Tym padom to ma zmysel riesit ale nie na strane klienta ale na strane poskytovatela.
    Když je šifrování nepovinné, nejde to řešit na straně poskytovatele. Zda se použije šifrování určuje ten, kdo navazuje spojení, tedy klient (prohlížeč).

    Ak ta sluzba to nepotrebuje(nieje tam ziadna pridana hodnota), tak preco by poskytovatel si nemohol vybrat HTTP?
    Psal jsem to už dvakrát, zkusím to ještě potřetí. K čemu je dobré se o tom rozhodovat? Ušetříte něco tím, že použijete HTTP? Kolik toho takhle ušetříte v porovnání s náklady na rozhodování? Kolik toho takhle ušetříte v porovnání s náklady na špatná rozhodnutí?

    Uváděl jsem ten příklad s bytem. Někdy by možná bylo zbytečné zamykat. Ale není mnohem jednodušší o tom nepřemýšlet a zamykat prostě vždy?