Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Wedos byl opět pod útokem, nebyly dostupné VPS od brk - Koukám, že info od nich mám i v...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2016 21:14

    brk

    Koukám, že info od nich mám i v poště. Sice mě to netěší, ale aspoň hodnotím kladně, že se nesnaží dělat mrtvého brouka. Nestandardního chování jsem si všiml, ale nevěnoval jsem tomu pozornost.

    Vážený zákazníku,

    dovolujeme si Vás upozornit na následující odstávku (poruchu či změnu):

    Typ: porucha
    Doba trvání: 2h 13m
    Datum a čas od: 2016-08-12 13:39:00
    Datum a čas do: 2016-08-12 15:52:00
    Popis:

    Dobrý den,
    dovolte abychom se Vám omluvili za dnešní problémy s konektivitou u Vašeho VPS. V odpoledních hodinách (v době od cca 13:34 do cca 18:30) na nás směřoval plošný DDoS útok, který cílil na jednotlivé části naší infrastruktury, na velké množství VPS a na náš web. Naše DDoS ochrana jej nedokázala zcela odfiltrovat a proto docházelo k velkým ztrátám paketům v době mezi 13:39-15:49 (a u IPv6 až do cca 17:20) . Veškerý čas i prostředky jsme věnovali k vyřešení této situace, aby Vaše služby u nás fungovaly.

    Situace měla negativní dopad i na náš web, na který směřoval silný útok, ale pro nás byly prioritou služby VPS našich klientů. Celá situace se nedotkla webhostingů a dedikovaných serverů, ale mohli jste zaznamenat problémy s komunikací naší zákaznické podpory, která byla přetížená a někdy nedostupná na chatu. Děkujeme za pochopení.

    V současné době všechna data analyzujeme a vyhodnocujeme. Během následujících dnů o celé události budeme informovat v samostatném článku. Zároveň učiníme všechny dostupné kroky k tomu, aby se podobná situace už neopakovala. Máme prostředky i zkušenosti jak se DDoS útokům bránit. Za poslední rok jsme jich odrazili přes 150.000, ty největší o síle v desítkách Gbps. Uděláme vše proto, abychom Vaše služby u nás ochránili. Z dnešní situace jsme se již poučili a během noci uděláme několik opatření a v dalších dnech budou další.

    Ještě jednou se Vám za způsobené komplikace omlouváme.

    Tato odstávka se týká následujících Vašich služeb:

    Serverhostingy:
    - vm...

    S přáním hezkého dne,