Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Wedos je největším registrátorem domén v .cz, spravuje jich přes čtvrt milionu od anonym - No, já zase naopak od Wedosu už před...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 2. 2019 14:49

    bez přezdívky

    No, já zase naopak od Wedosu už před lety odešel. Na jednu stranu jsem si problémy způsobil sám, na druhou stranu se mi jejich způsob řešení nelíbí.

    O co šlo: spravoval jsem stránky jednoho „klubu“, tedy lidi, co žijí na podobném místě a osobně se setkávají. Jinými slovy: řádově max pár desítek uživatelů. Součástí stránek bylo volitelné automatické posílání e-mailů členům, když někdo z vedení přidá novou akci (max jednou za měsíc). Toto byla moje chyba - přestože jsem jejich nápovědu prohledával v době hledání hostingu, nenašel jsem tu část, kde je zakázáno posílání hromadných mailů, přestože tam byla. Nějakou dobu se nic nedělo, nicméně pak na to přišli a první akce byla zablokování webu, a teprve po té upozornění mailem. Ano, plně uznávám, že jsem neměl porušovat jejich pravidla, ale vzhledem k tomu, že nešlo o spam (klub byla fanouškovská neziskovka) ani nijak velké měřítko (jednorázově pár desítek mailů za měsíc, tedy sto-dvěstě za rok, a to hodně přeháním) a šlo o můj první prohřešek, přijde mi to poněkud nešťastné. Zvlášť, když opravdu nesedím za PC 24/7, abych řešil ihned problémy na stránkách.

    Tímto samozřejmě nediktuji Wedosu, jak má fungovat. Pouze prohlašuji, že mi to nevyhovuje.

    Osobně jsem migroval na Mixhosting. Nevypadá to, že by jejich měřítko bylo byť jen trochu srovnatelné s Wedosem, ale mám na tom jen menší stránky (tj. pár desítek uživatelů) na jednom slavném CMS a spokojenost. Nevím, jak to na Wedosu vypadá teď, ale tehdy pro mne Mixhosting bylo i výrazné zpohodlnění správy, protože zde se mohu připojovat přes ssh a mají nainstalovaný git (poznámka pro rýpavce: složka .git není dostupná z webu; používám nastavení „core.worktree“ k oddělení repositáře a webu), což byla velice příjemná změna.