Hlavní navigace

Názor ke zprávičce WhatsApp hlásí 100 milionů hlasových hovorů denně od xsouku04 - Já jsem jednou WhatsApp zkusil, byl to jeden...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2016 0:34

    xsouku04 (neregistrovaný)

    Já jsem jednou WhatsApp zkusil, byl to jeden ne moc dlouhý hovor a do večera úplně vybitá baterka. On si tam šmoulá něco na pozadí a jediná náprava je odinstalace. Úspěch podobných projektů je podle mne založen hlavně na úspěšném PR - jako tato zprávička nebo její zdroj. A též patřičné dávce arogance, že pokud WhatsApp máte nainstalován, nejde vypnout jinak než dočasně zabít a on si tam žere baterii a data do aleluja na pozadí. Jediné co prý pomáhá, vypnout data. Ale to je asi společné pro všechny úspěšné komunikační nástroje dnešní doby.

    Nebo je zde něco jiné v čem je WhatsApp tak jedinečný? Např. při porovnání s podobným Viberem, který také provádí registraci na čísla?

    Skype ve verzi pro Desktop má jedinečné zvukové filtry, které dovedou vyrušit ozvěnu a potlačit ruchy a nekvality na zvukové kartě. A byl opravdu první svého druhu, spolehlivější než ostatní ve stejné době. Dovedl se tedy šířit i bez umělého PR. Teď ale Skype pod vládou Microsoftu skomírá ...

    Co jsou hlavní jedinečné plusy aplikace WhatsApp? Obávám se že je to jen marketing spolu s jednoduchým ovládáním vhodným pro masy. Nic technicky převratného hodného obdibu. Kdyžtak mne někdo opravte.

    Nebo je rozmach WhatsApp způsoben něčím jiným jako vykrádání kontaktů a následným oslovováním ?

    Kdyžtak mne opravte.


    Přestože někteří vizionáři předpovídali telefonním hovorům zánik způsobený internetem, opak se zdá být pravdou.

    WhatsApp ale neposkytuje telefonní hovory, ale VoIP hovory a to jen proto, že video hovory zatím neumí. Pro chatování používá XMPP - Jabber. Tedy tvrzení vizionářů to nijak nepopírá, volání má budoucnost v internetu. I když kdybychom to číslo srovnali s počtem běžných telefonních hovorů denně na světě, je WhatsApp pořád jen drobný začátečník marginálního významu. Proto se WhatsApp raději srovnává s upadajícím Skypem i když přesná data o počtu hovorů nemá k dispozici.