Hlavní navigace

Názor ke zprávičce WikiLeaks zveřejnilo část e-mailů ukradených řediteli CIA ze soukromého účtu od Jarda_P - koukněte se na to co jsem k věci...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2015 8:54

    Jarda_P

    koukněte se na to co jsem k věci linkoval. Opravdu je to celkem složitá problematika.

    Nalinkoval jste fotku, ktera ocividne neni z My Lai. Na takove by ti dva byli spise zamestnani strelbou. Nevime, odkud ta fotla je, a nevime, jestli ji nahodou nezarangovali americti vojaci jen tak ze srandy. Tahle fotka neznamena nic. BTW, kdyby v My Lai byli vsichni z Vietcongu, vcetne mimin, muselo by se tam najit odpovidajici mnozstvi vyzbroje. Nenaslo se.

    Ad Existuji svedectvi... - co jsem čel, tak výslechy zajatců byly poměrně intenzivní. Bití, elektrošoky, popravy, uřezávání uší apod. U civilů šlo primárně o případy zastřelení a znásilnění.

    Existuje minimalne jedna instance s fotografickou dokumentaci, na ktere americti vojaci pomalu kuchaji zajatci bricho. To ale neznamena, ze se to stalo jen jednou. Pouze k tomu nejsou fotky.

    Muceni je standardni americkou praxi, ktera se tahne americkou historii az do dneska: http://www.vvaw.org/veteran/article/?id=579 .