Hlavní navigace

Názor ke zprávičce WikiLeaks zveřejnilo část e-mailů ukradených řediteli CIA ze soukromého účtu od Jarda_P - Ad Existuje minimalne jedna instance s fotografickou dokumentaci,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2015 8:26

    Jarda_P

    Ad Existuje minimalne jedna instance s fotografickou dokumentaci, na ktere americti vojaci pomalu kuchaji zajatci bricho - uff. Je to věrohodné? Máte k tomu víc informací?

    Vyplyva to ze svedectvi jednoho fotografa, jmeno si nepamatuji, o kterem jsem cetl v jedne knize o fotografech. Ten se k te scene nachomytl s dalsimi fotografy a zatimco ostatni zurive cvakali fotky, on se sel vyblit a jeste pak byl servan redakci svych novin, ze jako jedini nemaji fotku. Takze je dost mozne, ze se ty fotky i vali nekde v archivu novin, pokud se nakonec odvazili to otisknout pres obavy o jemnocit americkeho ctenare, akorat to nikdo dnes na svetlo netaha. Texty a fotky, ktere jsou na Internetu, podavaji znacne sanitizovanou ppdobu ucasti americke armady ve Vietnamu. Asi tak jako to, co uci Japonci deti ve skolach o roli Japonska v Cine a na Filipinach.

    BTW, Khmer Rouge byli americka monstra. Americani je podporovali a umoznili jim uchopit moc. Cili ty rozsahle sbirky lebek, ktere tam dnes ukazuji turistum, padaji na jejich hlavy.