Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Wikipedie zakázala Daily Mail, protože je jako zdroj nespolehlivý od Jarda_P - Na tohle asi nemá cenu reagovat. Takže podle...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 2. 2017 17:33

    Jarda_P

    Na tohle asi nemá cenu reagovat. Takže podle vás stát nemá právo bojovat proti teroristům na SVÉM území? Současná Čečenská ústava byla schválena v referendu. Kadyrov má podporu většiny obyvatel. Co s tím chcete dělat? Znovu tam vyprovokovat občanskou válku?

    Aha. A od kdy Rusko rika, ze je to uzemi jeho? V podstate od doby, kdy se ho zmocnil Petr Veliky, i kdyz byly i drivejsi pokusy. Petr Veliky take zahajil prvni vlnu rusifikace. Tamni obyvatelstvo nikdy ruskou nadvladu neprijalo, jak dalo najevo pri kazde prilezitosti, napriklad vyhlasenim samostatnosti za ruske revoluce. Za bolsevika pak rusifikace vesele pokracovala a za batusky Stalina nejspis jeste zesilila, nebot takovy byl Stalinuv zvyk.

    Ve svetle toho je jakekoliv referendum, navic pod taktovkou Ruska, nanejvyse podezrele. Kadyrov je rusky poskok od doby, kdy i s tatkou presli na stranu Ruska. Tady je zrejme puvod podpory Kadyrova: Lidi nevidi, co je to za ksindl, ale vidi, co kde vybudoval. A to, co vybudoval, tak vybudoval za penize, ktere do nej leje Rusko. Kdyby si musel vystacit s tim, co si Cecna vydela, asi by ta podpora vypadala jinak a adyrov by uz visel na nejblizsi vetvi. Je to rusky manasek.

    Nějaké prohřešky se dají vytáhnout na každou armádu. Dokonce i v době míru se američtí vojáci chovají na Okinawě jako prasata.

    Aha. Nazvat chovani sovetske a posleze ruske armady "nejakymi prohresky", vyzaduje drsnou davku koncentrovaneho eufemismu. Tak se totiz chovaly tlupy zdivocelych zoldaku za tricetilete valky.